kořen slova

kořen slova

Anotace: ...

na začátku bylo slovo
dané
co učinili jsme z něho
pane
vedeme řeči plané
tváříce se jako vševědoucí
zlato mlčeti
náleží nám říci
ať věřící či ,,nevěřící,,
.....

je mi z toho smutno
pane
tvé slovo v lásce zvěstované
každý den tu zas a znovu
čeká na odezvu

lidé co slovo to výmluva
prý církev není ve shodě
s jejich vnitřním smýšlením
ty nebráníš jim
nechť stvrdí poctivost úmyslu
vlastním potem
ty platils drahocennou krví

nežádáš od lidí vytrubování
do světa
o skutcích v tvém jménu
a pokud sami za sebe cítí se
být silní

nechť konají dál v započaté cestě
vždyť i bez jediného slova
lze přidat ruku k dílu
Autor zdenka, 23.07.2018
Přečteno 822x
Tipy 13
Poslední tipující: Holis, Jort, Philogyny1, Anděl, Frr, Amonasr, život je pes
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...poslední dobou mám čím dál silnější pocit, že největší pomoc je být pro někoho ... potichu...v každé Tvé básni je vtepaný kousek moudra a příběhu...

24.07.2018 18:21:45 | Philogyny1

Krásné Zdeničko. Hladké jako ze stromu jablíčko...**ST**

24.07.2018 15:32:15 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí