Kocovina

Kocovina

Anotace: Ach, ty noční schůzky..

Krušné ráno, rudé oči, hlava třeští, jako by byla z olova,
kráčím ranní ulicí, upravená - neupravená a sbírám včerejší střepy,
spolu ruku v ruce, vraceje se posilnění domů a láskou slepí.
Nebo to byla všechna ta piva a taky ta poslední borová?

Lovím vzpomínky a skládám kousky naší noční konverzace,
krásná slova, pusy a taky doteky a pár prozrazených obav.
Zapisuji do paměti, nejspíš jen já, takže pro jistotu za nás oba,
víš, pro zatím imaginární zvídavé potomky a budoucí generace.

A to jsme chtěli zůstat doma, takhle vprostřed týdne, ve vší počestnosti,
stáhnout film, zajít do obchodu a venku si dát možná dvě piva, ne několik.
Možná to konečně jednou zvládneme už příště, nejspíš ale zase nikoliv.
Další den tak budu znova proklínat tuhle kocovinu, borovou a povinnosti.
Autor bai555, 17.08.2018
Přečteno 202x
Tipy 1
Poslední tipující: Druid
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí