Třikrát dvacet osm dní

Třikrát dvacet osm dní

Anotace: ... a ty ses vydal za ní

 

 

Třikrát dvacet osm dní

třikrát Luna oběhla svou měsíční dráhu

v ten okamžik stala se

v mých očích

královnou sprintu.

 

Tak krátká doba

na další odchod

na další útěk z pozemských hřišť.

 

Utekls' dřív

než jsme se stihli naposled rozloučit

utekls' dřív

než Slunce mohlo ti dát

své poslední sbohem.

 

 

Čeká tam na tebe s otevřenou náručí

čeká tam s tím svým úsměvem.

 

Svíráš konečně její dlaně

tak jak sis to přál

zatímco my tady na Zemi

pořádáme další marš.

 

Záplava černé

a diamantů v očích

orosených okvětních plátků rudých růží

bílé stuhy na zelených věncích

smutek v srdcích

a myšlenky na vzdálenou minulost

- to po vás zbylo.

 

Milujete se dál

v tom nebeském opojení

za zvuků šumu andělských křídel

v melodii zlatavých harf

tančíte poslední valčík

než vydáte se dál.

 

V srdci zbyla mi

dvě prázdná místa

která zaplňují jen krásné vzpomínky.

 

Z očí prší mi prázdná slova

dopadají na dvě vedle sebe ležící

dřevěné komůrky

v nichž chystáte se

tvořit další kapitolu svých životů.

 

Společně.

 

A Luna se dává opět do běhu.

 

Běží další svůj

osmadvacet dní

dlouhý sprint...

 

 

 

 

 

 

Autor Aiury, 08.09.2018
Přečteno 471x
Tipy 11
Poslední tipující: Madanik, JSJ, Kapka, Jort, CoT, zdenka, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí