Těkavá (the restless poem)

Těkavá (the restless poem)

Anotace: těžko se to popisuje...


Těkavá


Kolik vyjeví se pravd, jen oblaka tuší,
a nejjistěji v pomýlení dýšem.

     Kdyže se býti zdá moudrost věčnou,
aby se v letu mušky obrátila v splín.

Kolik pravdy ve svém hněvu otevřeme
a kolik ústrků sneseme pro svá přání.

    Jakoby každý vklad rozerval ve dví duši
a nespoznáni před zrcadlem, sípem.

Kdyže se býti zlá povaha zdá věcnou,
a zjevné dobro je sotva stín.
    
     Kolik změn ve své tváři uneseme,
a kolik slov, jež znějí zrazu chlad,
přec zbud prázdných dlaní.

Autor Dominik Plesr, 22.09.2018
Přečteno 284x
Tipy 1
Poslední tipující: ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí