Hry kluků

Hry kluků

Anotace: O klukovinách



Malých kluků, a těch starších, větších,
v čem je rozdíl u jejich hraček?
Chlapi jsou jak malí, malí chtěj být velcí,
hračky jejich se liší jen v tom,
kolik stojí kaček.

Dědkové, když byli malí, na hrdiny si hráli
z knih, ať byl to Vinnetou či Čuk a Gek,
Dnes, po letech, když skotačí, si hrají,
jde to ztuha, jak indiáni rudnou,
a pak jen šuk – a hek.

Jinoši, foglarovky čtouce, bobříky lovívali,
soutěžili, psali, jakou bobříci barvu měli.
V dospělosti ni změna, dále loví, dobývají,
jen už neví jakou barvu mají,
bobříci jsou vyholení.

Autor M.A.Rek, 03.10.2018
Přečteno 297x
Tipy 4
Poslední tipující: RenyNew, Kapka, Básník Karel
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Něco do sebe to rozhodně má :-) (Pravdivost nepochybně :-D).

03.10.2018 11:59:28 | RenyNew

Bezva, výSTižné...

03.10.2018 10:49:12 | Kapka

Díky, občas je dobré se strefovat i do vlastních řad.

03.10.2018 11:36:58 | M.A.Rek

Každý z nás někdy dělal nějaké ty klukoviny.

03.10.2018 10:09:22 | Básník Karel

Jo, jo, dokud jsme kluci, děláme klukoviny.

03.10.2018 11:37:53 | M.A.Rek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí