Hlasy purufikace

Hlasy purufikace

Anotace: Záblesky z uměleckého procesu nahrávání básní a vzpomínky na divadelní hru o válečném zločinci.

 

 

 Muž, pokoj, lampa,

dýchajíci pro vyslehnuti imaginace,

slabiky jako kulky, sedava hmota na hrudi,

srapnely civilizačních  

 

Chlad a chaos se mění v radiaci tepla,

zmatek a roztroušenost ve spanilou pricetnost noci,

vykricet mizu myšlenek, zpovídat se bohům fantazie,

 

Jsme tvůrčí, zápisky nové budoucnosti,

kreativita je rektangulus vesmíru,

zeptej se mne co to znamená 

a odpovím, že nevím.

 

Je 32 000 chilliastickych vesmíru živých?

existuje voliera za hranicí karmickeho procesu?

Má vyšší inteligence moc svleci naše myšlenky z těla? 

 

Zpátky na zem smrtelníku, ke smrtelníkům, k mozkum viditelné trajektorie expanze,

ke smyslům narkotickeho zapisování myšlenek,

k opuštění oné nekonečné touhy,

 

vdechnout lásku, vše ve všem,

učíte mne dýchat lásku,

dýcháme společně lásku,

 

V básních, ve slovech, slokach,

sympoziich, symbiontech,

světla a tmy.

 

Pozoruji citlivě, zvýšila se vnitřní aktivita,

zatmění Měsíce, úplněk, viditelnost kráteru,

viskonzita znamení, zarovnání zvěrokruhu.

 

Pojď blíž, do luna mě poezie, 

zavedu tě blíže za závěsy mých vizí,

ale vyprostit se již musíš sám,

 

dokážu byti laskavý i krutý,

jsem jako tvůj strach,

jeho mladší bráška,

 

všechna ta moc uchopit vesmír,

maličké písmenka v lunocitu noci,

vzniceny jemnocit,

 

dat prostor a čas dohromady,

ta oběť, akt psaní-jako sebe obětování,

nahrávání spanilych frekvenci pulsaci noci.

 

Sladke sny Vám do snů vašich snů,

nechť jsou konejsive svěřené a volne,

s nekonečnou klenbou jako osadníci nové svobody.

 

 

Autor Happyyz, 27.10.2018
Přečteno 198x
Tipy 2
Poslední tipující: MiMiKa
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí