Koloběh života

Koloběh života

Anotace: Koloběh života se plně roztáčí, a přání jediné na to už nestačí.

Počítám hodiny, počítám dny,
kdy se to zastaví, kdy přijdou sny?
Pořád jen v zajetí do dáli spěchám,
a život utíká, kdeže ho nechám?

Koloběh života se plně roztáčí,
a přání jediné na to už nestačí.
Co chtěl jsem včera, dneska už není nic,
ach Bože běda, nechci už o nic víc.

Jak noha za nohou, dnové tu skotačí,
v životě jednoho, dech mi už nestačí.
A tužby spanilé po jedné odchází,
a síly ubývá, když slunce zachází.

Poslední polibek na rtech mne spaluje,
nebeský umělec mé dílo maluje.
Naposled kochám se, tou milou nadějí,
v jediný okamžik vykročit raději.

Po stezce života kráčeti k poznání,
jež těžkým břemenem ráčeti zavání.
Zemdlelý životem se tady potácím,
však s Božím příslibem, nikterak neztrácím.
Autor Trash75, 29.10.2018
Přečteno 423x
Tipy 9
Poslední tipující: Anjel z ríše nebeskej, Iva Husárková, IronDodo, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí