Ztracený muž

Ztracený muž

Anotace: Je to vpodstatě o někom, kdo už ztrácí pomalu naději:) uvidím jaké budou ohlasy, doufám, že kladné:)

Tolikrát se probudil, na kamenitém břehu...
to vlny ho vždy zanesly, aby spatřil něhu...
nechápal proč, a kdo chce at´ znovu vstává...
cožpak už nebylo dost, těch kterým jen dává...
usmál se a v duchu si řekl ta nekonečná slova...
láska je bláznovství, pro ty jenž jí chtějí znova...
tak svou cestou šel, on znal ten příběh samý...
dozadu nehleděl, nebot´ byl sám d´ábel zvaný...
co skrývá svět, před těmi lidmi jako já...
najdou svůj klid, ne jen, když slunce zapadá...
má naděje už slábne a vítr zas vstoupá...
moře opět hledá, toho muže co spoutá...
Autor Jiří Dočkal, 13.11.2018
Přečteno 332x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, básněnka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak špatný to není, akorát já neupřednostňuju takový rýmy jako např....břehu, něhu,samý, zvaný ..co jsou jaksi předvídatelné :-)

13.11.2018 18:26:52 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí