Ze života

Ze života

Hlasů pár a opilý křik,
Šatů cár, taky vinný střik,
Páchnoucí lacinou chutí,
Pusu ti křiví a drtí...

Tratě se ztrácí v temnotě,
Noc se směje úsměvem zlým,
Měsíc se šklebí v nicotě,
Pokrytý prachem vesmírným...

Pokloň se hvězdám, líbej noc,
Zvrácený skutek přikryj tmou,
Luna ti propůjčí svoji moc,
příslibem zmámí duši tvou...

Se vztekem vzlet, zloba a hřích,
V odéru hanlivém tančíš,
V očích tvých zmatených kalných,
Hnije a tleje smrtelný smích...

Škodolibý život vítá,
Když v štěstí je ti do zpěvu,
Než slunce oknem zavítá,
Vyrve ti zuby z úsměvu...

Prach jsi a zůstaneš prachem,
Těžkne a temní obloha,
Blíží se smrt zavoláš:"sbohem!"
Ale život ti stačil i bez Boha...
Autor Bartoncelli, 08.12.2018
Přečteno 340x
Tipy 4
Poslední tipující: Ruda, breberkar
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky moc za podporu :)

10.03.2019 13:09:06 | Bartoncelli

Taky to tak cítím. Obdivuji Vaši surovost a tah na bránu.

10.03.2019 10:46:41 | Ruda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí