Lehkost

Lehkost

Anotace: Odsouzena za hledání lásky

Ve vlnách lidských těl

proud ji odnáší.

Daleko od světel majáků.

Daleko od pláží.

 

Nechť vlny si s ní hrají,

však ona už se nebrání.

Ať vysvléknou ji z šatů

a nahou nechají.

 

Hlava z vln se ji motá,

vše v jeden tvar ji splynulo.

Ve tvar moře,

jež konce nikde nemá.

 

Cítí se tak moc osamělá

v kolemplující apatii.

V lhostejnosti mořské

najednou posmutněla.

 

Potápí se.

Padá ke dnu.

Tak lehce, jak lehká byla,

za což byla odsouzena.

 

Odouzena za lásku, jež

najít nemohla.

Tu, o které vždycky snila,

pro kterou se časně z rána,

zas ve vlnách utopila.

 

Autor Mydlinka, 05.02.2019
Přečteno 319x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí