Planeta pampeliška

Planeta pampeliška

Anotace: Jako denikovy záznam vědomí, myšlenky plynou v dálce. Reflexe k vědomé myšlence tvůrčí kontinuity básníka. Experimentální tvar pro vydání...

'Myšlení, svět-forma, #vesmír hrou,
Myšlenky, slova kameny, za stěnou.'

,Kaligram formy, forma sama, odvolána odvaha, spustit se po slovech, zaznamu.'

...Sedím v parku, sebou mám zápisník s abstraktním obrazem ze staré sbírky, v něm asi na třináct basni napsaných tenkym zeleným hrotem. Zmítá mnou absence ambicí a zároveň se rodí motivace k verši, k daru, obdarovani, sen o něčem, co přesahuje jednu existenci, která mne dýchá.

,Odpuštění starým formám, mistrům A krivdam, hnutím bez pravidel.'

...Pozoroval jsem řeku, jak priplouva k místě odkud jsem ji pozoroval a ona pozorovala mne. Přemýšlel jsem nad tím co se mi stalo a co mohu za ten čas odpočinku a zrcadlení zrodit, co mohu pochopit, pocítit, vyslyšet. Vše co je v mých silách...

...jima mne touha vydat si svou monumentální báseň Souhvězdí mlhovin. Uplynuly m uz čtyři roky, od cesty, která dala vnuknout nápadu, zaznamenat některá vidění stvořená na místech v čase a prostoru, vidění skutečnosti smíšené s obraznosti a vášní pro danou chvíli, pro pouhé plynuti a onen rozpor z té líhně myšlenek přímo a nepřímo vyplývají...

...Souhvězdí mlhovin je surrealny svitek, volnoversovne pole slov rozvodněných na maximální možnou mez, delta z mnoha pritoky a potucky, sen bez hranic. Měla to být má romanova prvotina ze zjihleho srdce, ale nedostatek narativni struktury a pocit sklicenosti a omezení na formou, mne svedl k rozhodnutí rozvolnit syntax prozodicke stavby a dekonstruovat vetne celky do volnoversovne filosofické básně v proze s mnohocetnou fasetou barvy kaleidoskopickych reflexi...

...jako cíl této práce jsem si původně kladl nejednu aspiraci asociativni stavby ve výši, avšak skutečný cíl je obohatit obraznou, vizuální obrazotvornost čtenáře-posluchače-autora. A jelikož knižní vydani vice nez dvou set padesáti stránkové básně je časově a ekonomicky nesmírně náročné, rozhodl jsem se jí nahrát jako audiozaznam mluveného slova pro tuto a příští generace, Jako odkaz a cenný zdroj inspiraci a sebepoznani mne samému a mým blízkým tvůrcům...

...Tohle zároveň slouží jako predmluva k epilogu který otevírá svitek spolu s básni o dobrodružství imaginace a básně...

...necht mi energie flow přeje
a dílo se zdárně podaří nahrát buď fragmentalne nebo od začátku do konce v plném nadskutecnem znění autora a jeho cesty na konec světa...

,Polibky, shledani, objetí..'
,očekávám vás hlasový vláček do konce jara..'
Autor Happyyz, 02.05.2019
Přečteno 272x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí