Pia fraus

Pia fraus

Myšlenky prahnoucí po obsahu
Sepsané někým jen tak pro zábavu
Duše, jež není černá ani bílá
Neztráceje energii slábnoucí síla
Jen na sebe hledící ohleduplnost
Ve zlatě utopená krásná ctnost
Zdvořilost razící si cestu bez okolků
Láska utkaná z látky plné žmolků
Soucit ohlížející se v řadě jen za sebe
Svátost soudíci, kdo zaslouži do nebe
Čest klanící se vždy a všem na počkání
Skromnost připravující své korunování
Život jako louka smyslem vzkvétající
Jen tomu uniká šťastně umírající
Autor 91, 02.05.2019
Přečteno 244x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Wahadahaku, Ally, Marten
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nádherné

06.05.2019 19:38:07 | Ally

Spousta obrazů a významů, ale moc slov...

03.05.2019 17:09:54 | Marten

Děkuji Vám za názor,
vážim si ho velice
odpusťte však malý vzdor
ne cíle, cesty vážím si nejvíce

03.05.2019 17:48:24 | 91

umírající unikne, avšak básníkovi neunikne nic, žádný nešvar, všechno tu uvedl

03.05.2019 08:09:43 | Karel Koryntka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí