Úsvit naděje...

Úsvit naděje...

Upadal do samoty,
mířil do temnoty.
Nic mu už nezbylo,
žít už ho nebavilo.

A tak jednou z rána,
ozvala se hrozná rána.
Rozhodl se opustit svět,
to známé ráno v pět.

Na památku nechal dopis,
stručný jeho bolesti popis:

Bolest mě užírá ve dne i v noci,
ležím tu v temnotě, bez pomoci.
Už mi můžeš pomoct jenom ty,
smrt, co odnese mě z temnoty.

Omlouvám se za svůj náhlý odchod,
ale už nezvládal jsem ten pochod.
Tak až se ozve ta velká rána,
už mě bude v nebi čekat máma.

Můžu jen křičet nebo řvát,
můžu brečet nebo si přát.
Přeji ti ať se máš krásně,
andělům skládej své básně.

 *******************************

Tento příběh by skutečným byl,
kdyby mě úsvit naděje nenabyl.
V bolesti a strachu jsem se utápěl,
jak je život krásný skoro zapomněl.

Ztratit milovanou osobu je těžké,
vyrovnat se s tím ještě těžší.
Děkuji, že jsi vzala mé srdce křehké,
a udělala můj svět o něco snazší.

Tato báseň možná zamotaná je,
však k jedinému cíli směřuje,
nezapomeň, vždy je tu naděje.

Autor lonelyJ0HN, 13.05.2019
Přečteno 490x
Tipy 7
Poslední tipující: jenommarie, Frr, vlnka, Kapka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tyjo to jenádherné!JInak úsvit naděje mám také ve slovníku :) Dosti často :)
Dilo Vase je velmi hluboké a silné..ST.

14.05.2019 16:43:21 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

Mockrát děkuji za milý komentář :)

14.05.2019 21:30:35 | lonelyJ0HN

počkej až příjde skutečná smrt a bude mít Tvé oči /"Přijde smrt a bude mít Tvé oči"-název slavné básně C. Paveseho :-D*

14.05.2019 15:08:26 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí