Prepáč

Prepáč

Anotace: Prepáč je báseň, ktorá vznikla pri nostalgickej spomienke na základnú školu a z časti... z polovice aj na strednú...

 

Môžeš sa obliecť

do mojej koži

a nezjesť

rovnaké raw jedlá ktoré nezjem ja

aj tak nezačneš žiť

život ktorý žijem ja

ani život nikoho iného

nemusíš chápať

nežiadam to od teba

ale prestaň žiadať

aby som sa riadil

tvojou predstavou mojej budúcnosti

tým by som zradil

samého seba

všetko čo som si vydrel

všetko čo som videl,

cítil

a všetko čo ešte len dokážem

prepáč ale asi si sa zmýlil

už sa nesnažím aby som sa zaľúbil

vášmu stádu,

vášmu skorumpovanému štátu

rozhodol som sa vystúpiť z radu

a mimo toho davu

sa mi skutočne páči

a slobodne dýcha

viem že sa nepodobám na tvoj sen

ale neťaží ma za chrbtom ukrytá dýka

tak mi prezraď ako sa ti zvyká

na to že nie všetko sa len teba týka

 

Niekedy to bolo iné,

viem

musel som prejsť dlhou cestou

a ešte dlhšia je predo mnou

ale teším sa na každý kilometer,

na každú prekonanú pascu

dnes vlastnému srdcu

dávam prednosť

len sebe robím sudcu

preto ťa súdiť nezačnem

musel som si len sľúbiť

že jedného dňa prídem sem

a budem vyrovnaný

písať tieto slová

a túžim ísť ešte ďalej, prepáč

smiali ste sa mi ale už nemám strach to priznať

pretože pod mojimi nohami vznikla moja nová

cesta

 

Moja vlastná cesta...

 

Ktorá je otvorená len úprimným

mrzí že niektorí zostali stáť

ja som sa bál zostať nehybným

preto musím!

Prekonávať svoju lenivosť

ja sa teším!

Na tú drinu

opäť som na ňu dostal slinu

pretože viem

že čomu verím to aj dokážem

 

Prepáč

ale neexistuje jednoduchá cesta

do veľkých cieľov

prepáč

ale nikto nebude niesť ťa

len ty máš na to dočiahnuť na vrchol tvojich snov

Autor Dávid, 30.08.2019
Přečteno 199x
Tipy 4
Poslední tipující: Jarunka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Milý Davi, velmi procítěně jsi to napsal a máš krásné plány do svého Života. Přeji Ti, aby Tvá cesta byla ta, kte
rou si sám zvolíš a pokud jsi to tak cítil a vystoupil z řady, je jen dobře. Já to před léty také tak udělala a jsem šťastná.
Opravdu krásná báseň a já dávám ráda..ST..

25.01.2021 22:40:50 | Jaruška

Je dobré, že si to tak spravila :) ďakujem ti :)

26.01.2021 14:06:05 | Dávid

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí