DÍVKA, KTERÁ SE PTALA NA OTÁZKY

DÍVKA, KTERÁ SE PTALA NA OTÁZKY

Anotace: Pět básniček ze sbírky Dívka, která se ptala na otázky aneb Slovo je o váze, která mi vyšla loni v červenci (pár výtisků mám ještě na skladě, 300 str., 200 Kč, kdyby snad někdo projevil zájem).

ANO

Ano budu se denně sprchovat
Ano budu si čistit zuby i večer
Ano budu si častěji měnit slipy a ponožky
Ano najdu si lépe placenou práci
Ano přestanu chlastat
Ano rozejdu se s ní
Hlavně už neřvi


PRAGA MATER URBIUM

Líná řeka plná odpadků
Poloprázdných výletních lodí
Přežraných labutí kachen racků
Žebráci a kýčaři na Karlově mostě
Dinopark na střeše
Sparťanské nálepky v Malešicích
Bohemácké v metru
Meníčko za stovku
Kocouří chcanky za šedesát
Češtinu téměř neslyšet
Výpravy s praporky
Vietnamské večerky
Mozart Bach Vivaldi
V akci se slevou
Hovna na petřínské stráni
Hovna na náplavce
Hovna všude ale
Nejlepší koupačka
Je prej na Mlíkáčích


NOVÉ POHÁDKY

Děti nového milénia
Potřebují nové pohádky
Mluvící zvířata překotně ustupují
Mluvícím věcem
Traktory auta letadla lokomotivy lodě ponorky
Drtivě válcují
Krtky kočky srny sovy želvy žraloky
Přesně jako ve skutečném světě


IV. B

Jennifer Kadeřábková Jessica Voříšková
Olivia Nováková Coleen Motyčková
Courtney Stejskalová Kendra Šimandlová
Gwendolyn Součková Lindsay Růžičková
Stacey Benešová Madison Kroupová
Brenda Řeháčková Tiara Zemánková
Jasmine Procházková Cameron Juklová
Sophia Činčerová Isabelle Drahokoupilová
Lillian Turková Regan Smetáková
Elyssa Brdečková Arlene Huňatá
Naomi Malá i Donna Fojtů
Se jednomyslně shodly na tom že
Rodiče jejich nové spolužačky Čechové
Musejí být divní protože
Normální člověk přece
Nedá své dceři jméno
Jitka


KONEC VELIKÁNŮ

Kdo z davu příliš čněl,
v tom kraji smůlu měl,
neb král, skřet zlolajný,
rovnal vše do lajny;
prázdno měl za čelem,
za mrzkým účelem
netvořil, nebádal,
jen všechny nabádal
k zášti a slídění...
Skřeti, v šeď oděni,
dopadli obra-li,
o vše jej obrali,
vysvlékli z fuseklí,
hlavu mu usekli...
Dnes je kraj obrů prost,
však skřetů je tu dost.
Autor Neklan, 16.09.2019
Přečteno 218x
Tipy 5
Poslední tipující: Krahujec, šerý, Marten, Frr
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A nejsi ty náhodou pražský buřič za Žiškova?

17.09.2019 03:20:45 | Krahujec

Nikoli, jsem buřič ze severovýchodu :-)

17.09.2019 07:44:45 | Neklan

Pohádky a Konec dobrý...;-)

16.09.2019 20:32:45 | Marten

Děkuji.

17.09.2019 02:56:48 | Neklan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí