VZESTUP A PÁD MLADÉ BÁSNÍŘKY

VZESTUP A PÁD MLADÉ BÁSNÍŘKY

Anotace: Veškerá podobnost s žijící osobou je čistě náhodná.

Ve dne v noci básnila
Básnila jako zběsilá
Každou báseň zveřejnila
S každou se všem pochlubila
Obesílala všechny soutěže
Mladých básníků
Svou kostrbatou poezií plnou
Floskulí klišé provařených rýmů a
Pravopisných chyb
Přesto získala několik ocenění a
Stovky lajků a
Záplavu obdivných a
Povzbudivých komentářů od
Poetických negramotů
Dokonce ji oslovila jedna
Začínající heavymetalová kapela
Neschopná sestavit větu
Její neobjevné songy opatřené
Jejími těžkopádnými texty
Zanedlouho začaly
Útočit na přední příčky hitparád
Rádio Čas Rock jednu z písniček
Zařadilo do vysílání a
Zájem o jeden klip projevila i TV Rebel
Magazín Spark pak s muzikanty přinesl
Celostránkový rozhovor a
Jedno nakladatelství přislíbilo
Mladé básnířce vydat sbírku
Nakonec z toho sešlo a
Též kapela uživší si svých
Patnácti minut slávy
Rychle upadla v zapomnění a
Uvolnila místo dalšímu jepičímu projektu
Mezitím mladá básnířka otěhotněla s
Frontmanem onoho
Rozpadávajícího se souboru
Fotky dítěte na sociálních sítích
Obdržely téměř tolik srdíček a
Vztyčených palců
Jako kdysi její básničky
Teď už básní jen zřídka
Ve vzácných chvílích mezi
Krmením koupáním přebalováním
Vařením praním žehlením
Tankováním a nakupováním
Píše však už pouze do šuplíku
To, co pyšně nabubřele nestoudně a
Nesoudně nazývala poezií
Nikomu nechybí
Autor Neklan, 20.09.2019
Přečteno 219x
Tipy 2
Poslední tipující: Olex
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ahoj,
tak z tohto dielka som trochu rozpačitá. Je určitým spôsobom tak skutočné, ale zároveň nevieš, či je ten príbeh len vymyslený. Inak ak nie, tak tvor stále a neúprosne, nenechaj sa ničím odradiť. Matky sú skvelé pozorovateľky, pretože práve celý svet je miesto, kde svoje deti nechávajú.

20.09.2019 19:36:16 | Olex

Příběh je v podstatě pravdivý, od skutečnosti se liší jen v nějakých deseti patnácti procentech. Díky!

21.09.2019 05:03:32 | Neklan

Jestli její dílo nikomu nechybí a ona se nyní vzorně stará o dítě, stalo se karmicky to nejlepší.

20.09.2019 12:05:23 | Karel Koryntka

Nepochybně.

20.09.2019 15:02:19 | Neklan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí