Vernosť a úcta

Vernosť a úcta

Anotace: Univerzálny návod na úspech, ktorý by vyhovoval bez výnimky každému neexistuje ale vernosť a úcta sú dva pomocné piliere, ktoré keď v sebe živíš tak máš silu pokračovať ďalej nech sa deje čokoľvek :)

 

Vernosť a úcta...

 

Pamätáš ako si sa mi smial

a odcudzoval?

Prial si si aby som sa bál

a možno oľutoval,

že nie som vám podobný

že som iný, ten nepekný s rečovou vadou

lenže dnes som slobodný

kto chce uspieť musí sa naučiť byť pokorný

a musí najskôr podať chlieb hladným

až potom môže žať úrodu ktorú zasial

a aj kvôli vašim urážkam som sa stal nezlomným

a silným

mám odvahu letieť

tam kam chcem pristáť

ale nemusím pristáť

kým sa sám nerozhodnem

dokázal som čomu ste neverili

ale nie kvôli vám

robím to kvôli sebe

svojim snom vernosť prisahám

a neprestávam

hľadať lásku ani tú iskru v očiach

 

Aj napriek zastrašovaniu

dokážeš dôjsť tam kam chceš

len ver svojmu snu

 

Vernosť a úcta...

 

Pamätáš ako si sa ma snažil ponížiť?

Neviem či si dospel

alebo stále hráš rolu hlupáka

ale chcem aby si vedel

že sa nehnevám

pretože nemám čas nenávidieť

keď cítim šťastie

z toho kam až dokážem doletieť

uzdravila sa myseľ,

uzdravili sa mi ústa

dnes nemlčia

a v srdci horí vernosť a úcta...

Autor Dávid, 24.10.2019
Přečteno 242x
Tipy 4
Poslední tipující: Jarunka, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Davi, v Tvé básni vnímám odhodlání a zároveň velikou a hlubokou pokoru k Životu. Tvá Duše je čistá a vím, že Ty si své sny opravdu splníš. Z celého srdce Ti to přeji. Hlavně zůstaň takovým, jakým jsi doposud.
Hodně štěstí na Tvé cestě...

07.03.2023 22:37:56 | Jarunka

Sľubujem :) a ďakujem :)

11.03.2023 18:31:11 | Dávid

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí