Kometa přichází..

Kometa přichází..

Anotace: Flashback z hudební post-jazzové extáze noci.

Klub se plní. Bicí oděne do spoře intimního světla kornoutu. Očekávaný příchod hvězdného tria. Parket pro dnešní noc se plní mladými hipstery a hudebními enthuziasty. Pak to nastane. Tři typci z Uk se chopí svých uměleckých nástrojů. Elektronicko jazzová fúze zelektrizuje sál od první vteřiny.

 

Nesmírný, deviantne půvabný, nitroglycerinovy zápach na poušti. Poslali tvou mysl na pouť.

 

King Shabaka 

Jako starodavny strážce věže v nočním svitu.

kokrhajici kohout úsvitu ohlusujiciho ticha před bitvou.

Noční strazce, který od varovného troubení se spustil do gejziru uvolnenosti...a volá na novou éru.

Ve znepokojivých zachvevech psychedelie rozbíjí skutečnost a reflektuje chaos moderního lidstva chory vulkanicke lavy.

Tahle jazzové riffy střídá vyklidnena stavba propracované kompozice. 

Jako starodavny strážce majáku v nočním svitu.

Ohlašuje nástup nového věku.

Hendrix zlatého saxofonu.

Evangelium reverb a delay.

King Shabaka.

Korunovany král kosmického jazzu.

Součást ansámblu Sun Ra.

Afrofuturisticky beat pokračuje.

 

Betamax Killer 

Za rezavymi fousy breakbeaty a simrani cinelu.

Jako anticky maysky africký bubeník z jehož oči vystřelují blesky.

Hulkami svolala hluk kondenzuje prostor za čas.

V laserem strilejicich dávkách osvitu.

Pasážích noblesniho rytmu kaskadoviteho nosorozce.

Fraktalni bubeník mezi pralesnimy a poustnimi plicemi poutníků.

 

Danalogue 

Mistr krouceneho echa jehož siluleta se pohupuje s elektrickými impulzy.

Štěpení a slučování ploch dávných emeralgu a nefritovych hlubin. 

Na letech poutních korábu blasfemicke budoucnosti.

Skutečná záře z očí do dimenzí klaviatury.

V pospolitosti celku; nesmirna glazeovana extáze.

poděkování za česká chmelova božstva. 

chameleonika prstů, černá a bílá kavalerie zvuků, ruchu noci.

Mozni koktejl mozku mezi hudebními tělesy, kosmickými casticemi.

 

Všichni dohromady:

 

Adepti a účastníci dávné rituální mše,

cyklicka hra cynickeho člověka prolomena nadcasovou záplavou tonin a melodií.

Posílají vlaštovku post jazzové fúze do 21. stoleti.

...

Transkontinentalni linka Londýn - Olomouc 

Poklona vděk inspirace!

 

 

...

 

Autor Happyyz, 21.11.2019
Přečteno 254x
Tipy 1
Poslední tipující: MiMiKa
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí