Nálada,Múza, Energie

Nálada,Múza, Energie

Anotace: asi není co dodat...

PoetiK - Nálada, Múza, Energie


Každý ráno, probudím se, je den, 
verše množí se v kebuli na moji stranu,
čtvrt roku nic a to je brzy leden,
dobrý nápady zmizí než se stihnu zbavit stanu.
Snažím se na sílu zpátky slova najít,
než duch moje tělo k papíru dovleče,
tak je moje paměť zatracená v háji,
taky znáš ten na hovno pocit, Člověče. 

 


Nejsem v tuhle dobu nejvhodnější host do domu,
cítím se mezi svejma jako náplava,
rok marně čekám na bod zlomu,
zatím je to na pitchu, jak zlomená náprava.
Nebudu a nechci nekomu dodržovat osnovu,
čeka a sedět v řadě nalavici a být jenom náhrada,
už je to tady zas, už je to tu znovu,
tak jako počasí mění se i moje nálada. 


Těžko se to říka, ale o to líp se píše,
už nemám sil, už jsem důl vyčerpal,
Lidé stejně jako ptáci serou na nás z výšek,
Pán Času mi nabídl na dobytí interval.
Nikdo neví, o co se tu snaží,
vše na krev vydřený smrdí trochu potem,
ohořelé poleno v kamnech se smaží,
dřív v táboře stál jako Totem. 

 


Cítím jak moje tělo vykrádá,
kolem mně pobíhaj průhledný víly,
Dobrá nálada nad tou zlou vyhrála,
aspoň mám ten pocit na chvíli.
Z obilčeje vyzařuje jiskra hrůzy,
Zbavíš se jí pouhým odkopem,
Promlouvám prostředníctvím slovy Múzy,
která ke mně dorazila Stopem.


Poslyš: Hej ten Dement ještě žije,
na podzim přivál Veršů vánek,
Postrádám Múzu, chuť i špetku Energie,
jsem medvěd, tak mi v zime dopřej spánek... 

Autor Poetik, 06.12.2019
Přečteno 262x
Tipy 6
Poslední tipující: jenommarie, Frr, Kapka, šerý, Dávid, Isla
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí