Fotogenicke obrazy

Fotogenicke obrazy

Anotace: Paměti na rubu přítomnosti.

 

Orientální rytmy v hlavě půlmiliónové metropole mého býti,

hlasy telefoni ústředny, motorové pily, narikajici stromy, 

smralajici oblaka nad planetou a pralesy,

 

nové album bubnujici beaty v úsvitu nedělního rána,

lucerny prosvetlujici v mlze do lidské samoty,

cervanky obzoru nad horizontem lomu,

 

vzpomínky na prastara úsloví božího jména,

mysl ve vesmíru, boj na hraně rovnováhy sil,

snaha reflektovat svůj život v básni.

 

...vodou a sluneční clonou potazena skla soupravy,

již jezdím do práce, někdy sním, poslouchám hudbu,

kontempluji, pozoruji lidi a prostředí kudy projizdim,

 

vystoupim na stanici moravskem náměstí a jdu parkem okolo janackova divadla, pozoruji opadane stromy a probouzejici město, moravská metropole.

 

Včerejší déšť dal zazářít konturam radiance v centru polis. Kapičky vody na rasach tvoří difuzy světla a vše se třpytí jako halucinogen. Prochazim městem a sním o boji v predaleke galaxii. 

 

Tramvaj se blíží ke stanici kde vystoupim,

reflexe z města; jež miluji,

znovu jako poprvé,

 

...

Autor Happyyz, 22.12.2019
Přečteno 245x
Tipy 5
Poslední tipující: Anděl, Frr, šerý, MiMiKa
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ach....Brno mám moc ráda...líbí se mi jak píšeš. moc. za mne *ST* a děkuji, krásné...

22.12.2019 16:45:51 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí