Jablonečtí rodáci

Jablonečtí rodáci

Anotace: Báseň o Jabloneckých rodácích

Sbírka: Verše, Skleněný déšť (výbor)

My jsme Jablonečtí rodáci
Jizerské hory nás kojí
nejsme ale žádní chudáci
severská soudržnost nás spojí

Všem dalším Jabloneckým rodákům
do jednoho, chtěl bych vzkázat
aby vzepřeli se zdejším bídákům,
kteří se musí ze zlou potázat

My jsme rodáci z Jablonce,
kde dlouhé bývají zimy
vypadá to jak ze světa konce,
přesto jsem rád mezi svými

Jablonečtí rodáci,rodačky,
jsem teď jedním z vás
nechte nářky a plačky
a pojďme se radovat zas
Autor Petr27, 02.02.2020
Přečteno 304x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí