Voda

Voda

Máloco nás udržuje více při životě,
bez optání udržuje nás v čistotě.
Umí brát ale i dávat, smutek i radost.
Přitom fascinuje nás její ladnost.

Má několik dobře známých tváří.
Jedna sama snad i kovy rozzáří,
druhá naše kroky postupně zastaví,
třetí odráží z povrchu úsměv laskavý.

Donutí rostlinu vyrůst, ale i utopit.
Rozemele úrodu nebo sama nechá uchopit.
Záleží na dohodě lidské s přírodou,
voda dokáže být matičkou ochotnou.

Pokud se lidé rozhodnou podvést matičku,
nemusí nám poskytnout jedinou kapičku.
Autor báseňkář, 28.02.2020
Přečteno 161x
Tipy 5
Poslední tipující: Vydima27, Kapka, Iva Husárková, jenommarie
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Voda je život. Když je čistá - krása jistá.

29.02.2020 11:46:41 | Kapka

Vodička naše... Bez vody bychom nebyli :-)

29.02.2020 09:26:20 | Dobrodějka

Moc pěkná o vodě, voda je síla a mocný živel. :-)

28.02.2020 23:14:58 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí