Dům

Dům

Anotace: Nerýmovaná báseň o domě

Sbírka: Verše z bytu

Pod oknem štěká pes
tenkou stěnou jakoby
byla z papíru prosakuje
Neznámá melodie
světlo stékající po střeše
toho domu,jenž mě polknul
jakoby byl ptákem
a já zralým plodem

Luna hledí oknem
do domu a
dům zase kouká
jako hvězdář bez teleskopu
přímo do očí měsíce
div mu neprasknou
tím jasem všechna skla
a neshoří staré okenní rámy

Opěrné zdi se prohýbají
jako by byly z plastelíny
nátěrová barva stéká ze stěn
do barevné louže tepichu
ve které musím chodit
aniž bych se utopil
Autor Petr27, 20.03.2020
Přečteno 271x
Tipy 5
Poslední tipující: Lesní žínka, Amonasr, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

básněno z pod-hledů i nad-hledů ST* :-D*

20.03.2020 19:47:04 | Frr

díky :)

20.03.2020 19:53:37 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí