Bloudění

Bloudění

Anotace: Pořád jsem víc ran dostal než dal

Kráčím svou cestou dál,
dlážděná kde čím je.
Za sebou skutky co udělal
jsem vidinou snu a naděje.

Lidé vstupují a odchází,
stopy někdy výrazné jindy ne.
Dívám se vpřed co přichází,
to zbývá mi asi jediné.

Bojuji se svým svědomím,
s pocitem chyby v navigaci.
S úsměvem občas pitomým,
hodnotím svoji situaci.

Není moc věcí co bych změnil,
přes bahno co mi špiní tvář.
Převládá to co jsem vždy cenil,
bez obav ulehnu na oltář.
Autor petrzal, 08.04.2020
Přečteno 192x
Tipy 6
Poslední tipující: Martinecka23, šerý, praetorian, jenommarie
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Fajn, když je člověk se svým svědomím v plusu. Je to takový častý, pragmatický vzorek ohlédnutí. Mohl bych to podepsat.

08.04.2020 17:50:08 | šerý

Bloudění ve svém bludišti,
snad z obav a nesmazatelných prožitých ran,
po světlé najdeš východ vždy,
nebuď dlouho v něm uschován.
~~~
Hezká báseň i když bloudivá ;-)*

08.04.2020 11:00:44 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí