Punk a opeaca

Punk a opeaca

Anotace: V jednej básni stretli sa anjeli aj démoni...

 

Vitajte na bále

kde hrdinovia

mali už namále...

 

V jednej básni stretli sa

anjeli a démoni

ako starí známi

hrajú spolu kocky a smejú sa

punk a opica

prispôsobovať je zvyknutá

chcú opiť sa

z tých slov v pohári od vína

a baviť sa

máte šťastie

že ste sa mali na kom baviť

na úkor sebavedomia

tých ktorí boli iní ako vy

ale my iní sa bavíme pri cieli

a vy dokonalí

pri nás nie ste

tak kde ste?

 

Pozri na mňa

som ten starý šašo

ktorý býval na smiech

naša minulosť

je len náš hriech

neťahajme doň ďalších

ha

som to stále ja

v niečom zmenení

v niečom rovnaké tupelo

ten istý kto nezvládal vaše učivo

dnes stojí pred vami a netvári sa nesmelo

 

STOP

 

a obráťme list

 

Minulosť nech zostane tam

kde sme ju zanechali

nežime pre nenávisť

ale pre dni keď sme sa smiali

a snažme sa smiať čo najviac

všetci sme si prešli

niečim pre čo sme sa tmy báli

ale už sa báť nemusíme

lebo nie sme v tom samy

punk a opica

nehľadaj spojitosť

niekedy najkrajší pár

príde z obrátených strán

preto píšme aj naďalej

svoj jedinečný príbeh

a zapíšme čo najviac riadkov

sebou samým

tvojimi myšlienkami, tvojimi pocitmi

nech tvoje srdce nestane sa nemým...

Autor Dávid, 09.04.2020
Přečteno 202x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Davi, pěkně jsi to vystihl. Otevřít své srdce a žít tak, abychom byli šťastní.
..ST..

10.04.2020 21:35:28 | Jaruška

Si milá Jaruš :) ďakujem ti za tvoje ďalšie povzbudivé slová :)

10.04.2020 23:32:38 | Dávid

Střetnutí, jak v civilním životě. Pěkně napsané, Dávi.

09.04.2020 23:05:43 | šerý

Ďakujem šerý :)

10.04.2020 20:10:02 | Dávid

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí