Úplněk mi v spánku brání

Úplněk mi v spánku brání

Anotace: Báseň o nedávném úplňku

Sbírka: Chmýří pampelišek

Ne,nemohu teď usnout
úplněk mi v spánku brání
z temného nebe nelze uhnout
raději počkám na úsvit ranní

Noc je tady,netřeba slov
a měsíc kývá hlavou lysou
než úplněk přejde v nov
jeho tvář bude jedinou kulisou

Úplněk mi v spánku brání
pronikavé světlo temnotu osvětluje
k ránu se k obzoru sklání
proč nemohu spát,marně vysvětluje
Autor Petr27, 13.04.2020
Přečteno 257x
Tipy 5
Poslední tipující: Frr, jenommarie, šerý, Básník Karel
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Taky to tak mám. Pěkná báseň;-)

13.04.2020 21:48:38 | jenommarie

díky:)

13.04.2020 22:05:51 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí