***

***

Anotace: Nenapadl mne vhodný název

**

Kdysi jsem miloval
kdysi jsem litoval
bez dát a má dáti

Kdysi jsem miloval
srdcehry piloval
sledoval jak měsíc svítí...

Vražedkyně
jejíž srdce je černá jáma bezedná
Chtěla
abych padal, se hádal, věřil, že ta jáma je světelná...

*
Dát a má dáti
dech se mi krátí
studený, prosím o rozehřátí

**

Dát a má dáti
na kůži se mi lepí
přes tisíce srdcí
starým ohněm už nezatopím..

Jako když těžkne nebe
jako když sněží
stojím u hrobu lásky
a nikdo tam neleží...

Přes to tam házím květiny
pro každou touhu záhadnou
však rozdrobí se v popel
ještě než dolu dopadnou.

Běžte se bodnout s tím dát a má dáti
i kdyby byla marná snaha
Když lidi rostou, nevědomky platí
za každé dílo láskovraha ...

Autor 8Zdenek, 16.04.2020
Přečteno 152x
Tipy 3
Poslední tipující: Básník Karel, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo to je dobrý a některý výrazy . . super

16.04.2020 06:53:07 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí