V noci

V noci

Dnes v noci mě probudil klakson

zvedla jsem hlavu a viděla svoje sny

jak pomalu prchají oknem na ulici

 

Jeden po druhém maličkém snu

jak skáčou do studené noci

kradou se ven oknem

provinilí milenci

a to bylo jenom na větračku

protože bydlím v přízemí

 

A když jsem se koukla ven

viděla jsem už jen

obrys jednoho posleního

dovnitř mi vletěl ledový vítr

 

Zavřela jsem okno

zavřela jsem oči

a z hlavy mi vteřinou zmizelo celé to

dětinské stádo hejno mých snů

 

a teď ani nevím

jestli tam někdy

nějaké byly

Autor čokoládovejdort, 27.04.2020
Přečteno 255x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Tomcat, Amiradi, Psavec, jenommarie, Majda
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvělá básnička! Moc se mi líbí Tvá tvorba :)

28.04.2020 18:07:31 | Amiradi

Díky!!

28.04.2020 18:52:07 | čokoládovejdort

Tak zase přijdou v noci. ;-)

27.04.2020 21:54:31 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí