Sucho

Sucho

Vyjít ven, do kaluže skočit,
nosit pláštěnku a vlasy smočit.
Kdy naposledy zažil jsem brek nební,
možná tak vzklyk krátký hudební.

Studny na léto vyschlé, bez rosy.
V bazénu plném navštěvují se vosy.
Zahrady, šedá zem tvrdá, drolí se.
Člověk pro vodu tancuje, modlí se.

Období roka bez deště za námi,
Další stojí ve frontě za bránami.
Vyřeší to příroda nebo člověk?

Příroda rozhodne jistě.
Člověk rozhodnout se může.

Autor báseňkář, 28.04.2020
Přečteno 154x
Tipy 2
Poslední tipující: praetorian, jenommarie
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to tak, voda je zázrak a bude.;-)

28.04.2020 22:31:37 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí