STÍNY LETOŠNÍHO LÉTA

STÍNY LETOŠNÍHO LÉTA

Anotace: 4 nejčerstvější zářezy

STÍNY LETOŠNÍHO LÉTA

Opatrně, ostražitě, pomalu
život v zemi navrací se k normálu;
roušky zatím stále ještě nosíme,
i když se v nich v jarních vedrem dusíme,
nálada je čím dál méně povadlá,
otevřou prý bary, kina, divadla,
o koncerty marně ale prosíme,
na fesťáky zapomenout musíme.


SMRTÍCÍ SUCHO

Půdě i mně i chybí vláha,
stále víc mě žízeň zmáhá...
Na pivo jít? Marná snaha!
Na život mi covid sahá,
zastavte už toho vraha!


AMÁLKA

Tak představila Žába
Svou oslnivě krásnou kamarádku
Či snad spolužačku
Již jednoho slunečného dne
V půli května roku 1999
Přivedla do naší punkové party
Popíjející višňák a krabičáky
Na ostravském Masarykově náměstí
Sbalit ji mi trvalo hodinu
Bylo to však o ničem
Panenství si totiž Amálka
Hodlala stůj co stůj uchránit
Až do osmnáctých narozenin
Jenže ty měla až v prosinci
A tak jsem to v červnu ukončil
A začal si s Žiletkou
Která mi dala hned


TAKOVÁ NORMÁLNÍ RODINKA

Ve svém srdci nosím
dívku s pasem vosím
a modrýma očima,
co zabila otčíma.
Před půl rokem sice
zhasla její svíce,
stále ji však miluji,
to já dodal sílu jí
k tomu zlému činu.
Odčiním svou vinu
za tu její popravu,
když skočím pod soupravu
nákladního vlaku?
Nechám ve svém vaku
dopis, který vysvětlí,
proč má sestra v hrobě tlí.
Autor Neklan, 30.04.2020
Přečteno 170x
Tipy 6
Poslední tipující: praetorian, Iva Husárková, jenommarie, šerý, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mord hadr cucky letních Neklanovských basní :-D;-),
ale počkej do léta to trvat nebude,
že festivaly nejsou mě moc netrápí,
do Varů jsem se nechystala,
ale dcera do Ostravy,
prý jim to bude i příští tok platit.
A příroda ta si nás tu užije,
sucho...s tím souhlasím, to trápí i mě
a mojí zahrádku...kdo ví,
zda mi v létě vydrží, ty těžké suché časy. ;-)

01.05.2020 10:20:04 | jenommarie

:-)

02.05.2020 10:47:48 | Neklan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí