Píseň přistěhovalců

Píseň přistěhovalců

Anotace: O nových a nových spoluobčanech

Sbírka: Chmýří pampelišek

Chudoba a bída vyhání
ze svých zemí jižních
loď,jež po moři uhání
místem, kde neznají sníh

Ať nová vlast k národu
je vlídná jako zdejší klima
jež zajištuje hojnou úrodu
vždy když není velká zima

Když opouštějí rodný prah
na druhém konci země
hrdlo jim svírá úzkostný strach
obavy jak přijme je plémě

Prý tam co ty cizí kraje
kde oceán o skály duní
nová vlast jak víno zraje
a přistěhovalci tisknou se u ní
Autor Petr27, 14.05.2020
Přečteno 227x
Tipy 3
Poslední tipující: Emily Říhová, jenommarie, vlnka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tam kde je chudoba a bída není na cestu do evropy

15.05.2020 06:44:59 | petrzal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí