Snad spadl z nebe

Snad spadl z nebe

Anotace: a přímo mně do cesty ... Sice jen na chvíli, ale přece...

Nebudete tomu věřit, potkala jsem dnes Anděla.

Táhnul kárku do kopců, já na něj nevěřícně hleděla.

Vlasy kudrnaté, plavé. Oči zářivé, přímo žhavé.

Když promluvil, hned jsem věděla, spíš možná tuše,

je to Anděl, a nebo má spřízněná duše?


Šel kolem právě ve chvíli, kdy stála jsem na kraji louky,

hleděla do kraje, v hlavě zas honila brouky.

Snila jsem o kousku zahrady ...s včelama,

brouzdat se rosou bosíma nohama.

Možná pár slípek a trochu ovoce,

znavená mysl dolehá na srdce.


Mám tolik krásných snů, stejně jako všedních dnů.

Nevzdávám se hned tak snadno,

i když bloudím cestou zrádnou.


Jak sním si o včelách a malé zahrádce,

zahlédnu co Anděl veze v té ohrádce...

Vykřiknu "Včelí úl?!"

Přikývne a odpoví mi  medovým hlasem,

tvář oplývá mu vstřícným jasem.

 

Chvíli se bavíme, z úst bere mi slova,

myšlenky sdílíme teď, a pak znova.

Jako bych našla ztracenou sebe,

vzhlížím se v Andělu i v tom, co veze.


Znám ho už spoustu let, jak malého kluka,

co s pihatým nosíkem do míče čutal.

Žil vedle v domě, teď plní si touhy,

má svoji zahrádku ,tam tráví dny dlouhý.

Chová si včely a malé  sviště,

oba jsou po něm, jak znám je z hřiště.


Až budu příště na louce snít,

můžu jen doufat, že by mohl přijít.

Ať spřízněná duše nasytí mou,

na stejnou notu naladěnou.

Autor Dobrodějka, 14.05.2020
Přečteno 314x
Tipy 10
Poslední tipující: Krahujec, Eru Alonnar, mkinka, Majda, Květka Š., Martinecka23, praetorian
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi pěkná, poetická báseň. Ráda jsem si přečetla a také mě potěšilo, že je delší a nekončí po dvou slokách.
Jen mi tam trošku vadí....bosíma nohama...tam jsem se zasekla a pokazilo mi to zážitek....bosýma :-)
Ráda dávám..ST..

06.06.2020 23:43:32 | Jaruška

Také mě ta délka mírně "vyděsila" :-) Někdy se to ale bez toho neobejde :-) Moc ráda jsme ji četla. Opravdu krásné - vidím to úplně před sebou :-)

15.05.2020 20:07:50 | Majda

Nemám rád dlouhé texty, ale tohle se mi hodně líbí.

15.05.2020 06:43:29 | petrzal

Děkuji, já také ne ;-) Když jsem viděla, jak je to dlouhé, hned mě napadlo, že to číst nikdo nebude :-) Jsem ráda, že se líbí. Hezký den.

15.05.2020 07:35:25 | Dobrodějka

Pokud má báseň spád a děj co chytne a nepustí vůbec nevadí že je dlouhá.
Čtenář nebude chtít přestat dokud ji nedočte.
Povedlo se ti to skvěle

08.09.2020 17:48:39 | Eru Alonnar

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí