Jídelní lístek

Jídelní lístek

Anotace: A tak si tady žijeme.

Vidíme co máme vidět
Nosíme růžové brýle na předpis
S nimi přeci krásný je svět
Přede mnou Jídelna snu jak hlásá nápis

U stolů sedí šťastní lidé
Jásotem vítají každého kdo přijde
Voní tu jídlo a všude je čisto
Dívka u dveří mi ochotně nabídne místo

Číšník radí mi co za pokrm mám si dát
On prý nejlíp ví co me šťastným učiní
I lidé kolem začnou se radostně smát
Z mozku zbylo jen nepotřebné náčiní

Příjemně nasycen chystám se zaplatit
Pohlédnu na lístek a něco není jak má být
Místo peněz mám své sny odevzdat
Rozhlédnu se kolem, nikdo radu nechce mi dát

"Tohle je omyl" zavolám na muže s podnosem
Hrobové ticho mi odpoví
Chci vstát a strhnout ty růžové brýle
Náhle dav lidí mě obklopí

"Nééé" slyším svůj vlastní hlas
Když ze sna mě probudí ta noční můra zas
Vstanu a za chvíli ten pocit se vytratí
Otevřu okno, venku hrají si děti

Když mažu si chleba a vařím si čaj
Vím, že sny se mi dál budou zdát
Je mi tady dobře ikdyž vím, že není to ráj
Ještě se můžu na svět vlastníma očima dívat
Autor Nezvaný a nevkusný, 26.05.2020
Přečteno 221x
Tipy 7
Poslední tipující: Henry Canas, Emily Říhová, Kapka, jenommarie, Frr
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je moc hezky napsané
..z růžové do reality a přesto
..spokojené může býti žití.
Nač stresovat se, vždyť tím nic se nezpraví...
Den bude vždy jen takový,
jak si jej i v hlavě kdo nastaví. :-);-) "ST"
/ né vždy to jde..ale platí to ..nálada uvnitř..je mnoho/

26.05.2020 09:04:15 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí