Kosa a hrábě

Kosa a hrábě

Anotace: Vše patří k něčemu/někomu

Sbírka: Chmýří pampelišek

jsou-li kosa a hrábě
náčiní k těžké dřině
leží dědek na bábě
přímo v jejím klíně

Jsou-li mysl a duše
jako dvě spojené nádoby
ač ženy jsou z Venuše
muži pláčou jim nad hroby

Jsou-li stromy a dřevo
jakoby z jednoho těla
potřebují z lesa převoz
a obloha se zatím tměla

Jsou-li koně a pluh
zapotřebí na poli
zůstane-li v obilí kruh
přijde i sedlák o holi
Autor Petr27, 26.05.2020
Přečteno 249x
Tipy 5
Poslední tipující: Pétík, Guldrun, jenommarie, Akrij8, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Něco mi uniká, ale čte se mi to dobře.

27.05.2020 06:14:09 | petrzal

díky moc:)

27.05.2020 17:19:53 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí