Uvěznění

Uvěznění

Anotace: Báseň která je až na kost. Jsem žena, která má též ženu. Bohužel jí dostihla minulost a na 4 měsíce mě opouští.. Bolest, strach, co mám v srdci nedokáže popsat ani tahle báseň..

Propletená pavučina snů,
Naděje stále krouží kolem,
Útrapy našich posledních dnů,
Žaludek svírá se ti odporem.

Nevinná bytost třese se strachem,
Oči zalité slzami každé ráno,
Raději byla bys neviditelným prachem,
Modlim se, aby ještě nebylo prohrano.

Toužím se s tebou vznášet každý den,
Usínat na duhové peřině
Žít naší lásku, nás krásný sen,
Vidět s tebou třpyt na hladině.

Usínat v objetí,
Ráno vidět tvůj krásný úsměv,
Plakat láskou a dojetím,
Vytvořit společný úspěch.


Bez tebe budu jen prázdná schránka,
Živoucí mrtvola, loutka na provázku,
Jako bez lodi a posádky kapitánka,
Jak prázdný papír bez obrázku.

Budu však bojovat, probudím všechnu sílu,
Snad zůstanu pořád v tvém srdci,
Budu čekat na mojí jedinou vílu,
Tebe snad nesejmou vězeňští vlci.

Každý den dopis a básně k tobě poletí,
Usínat budu v objetí tvých triček,
Ty nesmíš podlehnout dojetí,
Naopak těšit se na balíček.

Ulice, drogy, lži a nevěry,
Všechno jsme spolu zvládly
Že je to láska, vždy jsme věděly,
Nedovol, aby smutky tě ovládly.

Je to jen další zkouška a výzva
Nas vztah nedokáže nic zlomit,
Na srdci nezbyde ti ani jizva,
Svou sílu musíš si uvědomit.

Dny odpluji kosmickou rychlostí,
Pak už nikdy tě z náruče nepustim,
Začneme znovu, bez starostí
Žít bez tebe už nikdy nedopustim.
Autor Sugarka, 03.06.2020
Přečteno 228x
Tipy 6
Poslední tipující: Otisk, Emily Říhová, jenommarie, Jeněcovevzduchukrásného
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Přeji hodně štěstí a sil k překonání všech překážek...

04.06.2020 07:40:45 | Emily Říhová

Pokud je láska silná, zvládnou lze mnohé překážky..i když to lehké není, být si oporou..je TO hlavní. I na dálku si můžou lidé lásku a podporu posílat."ST" hodně štěstí

03.06.2020 20:55:27 | jenommarie

Hezky procítěná báseň.

03.06.2020 20:37:51 | Jeněcovevzduchukrásného

Dobré verše, smutný příběh...

03.06.2020 20:35:21 | Crazymike

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí