Dětství

Dětství

Hračky vytahat, plyšáky roztrhat.
Pokoj uklidit, panenkou zamrkat.
Touha dětská slábne v naší mysli,
však i doby stáří hravost nesli.

Kopnutí do nesmyslu i dnes těší,
cesta dírkou klíčovou zdá se těžší.
Časy hraní skončily úderem dospělosti,
termíny úkolů krátí se ve smělosti.

Dítě může staré cítit se, stařec mladým.
Autíčko a princezna v srdci chladným.
Povinnosti budoucí někdy tě vyděsí,
proto udělej si místo na dětství.

Autor báseňkář, 21.06.2020
Přečteno 154x
Tipy 3
Poslední tipující: Emily Říhová, Kapka, Tomcat
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dětství je oáza klidu,
kde můžeš načerpat sílu... :)

21.06.2020 19:51:07 | Emily Říhová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí