Každý ráno je tu naděje

Každý ráno je tu naděje

Anotace: Vznikla jen tak, včera ve vaně...

Každý ráno je tu naděje
že zpod slepých stínů
z mokrýho, lepkavýho vzduchu
jako filigrán
zazáří a zlatem se vyšrafuje ospalej svět
a že slova už nebudou bolet
a srdce se rozhlaholí jako zvony na Montmartru

Každý ráno je tu taky naděje
že do pavučin noci
si čísi paže umane
vtlouct štětcem zbrusu nový jas a svit
a že slov už nebude třeba
v tom bezúčelným, čarokrásným světě
a srdce se pokojně oddá dřímotám

Autor Herjann Skald Vargstjern, 01.07.2020
Přečteno 266x
Tipy 13
Poslední tipující: mkinka, Majda, Vivien, Frr, šerý, vojtěška, Marten, Donne, Tomcat
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jako v pohádce krásné. ST

02.07.2020 19:16:47 | Vivien

Líbí se mi to* Pěkná práce.

01.07.2020 20:17:14 | šerý

..co jinýho by mělo každý ráno zbývat když ne aspoň ta naděje...?..máš to pěkný..;-)

01.07.2020 16:31:18 | Marten

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí