Dubnový vánek

Dubnový vánek

Anotace: Psáno volným veršem

Sbírka: Verše z bytu

Dubnový deštík bubnuje
na obrovský buben
plechové střechy
která syčí jako plotna
když v poledne vaříš oběd
jarní vítr metá kotouly
a před sebou valí
bídnou a ohavnou zimu
máme té babice
už plné zuby
které ona ovšem postrádá

Vítr foukl do svých píšťal
a jako pošťák mi psaní
hází do otevřeného okna
otvírám dopis a v něm
jsou vepsány krásné pozdravy
od milé dívky jež,
bydlí na druhém konci města

A jen pouto dubnového vánku
nás může navždy spojit
déšť ustal a slunko češe
své vlhké vlasy
které od deště jakoby
ztratily zlatý přeliv
už přestal bubnovat
svými stříbrnými paličkami
vítr se mazlí
v dívčině zpocené tváři
kterou chladí
jako hojící mast
Autor Petr27, 23.07.2020
Přečteno 228x
Tipy 1
Poslední tipující: Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí