Hnědá brázda na úhoru

Hnědá brázda na úhoru

Anotace: Ze života na poli

Sbírka: Písničky z domova

Hnědá brázda na úhoru
jež připravená ke zorání
dřou tam lidé do úmoru
jak s motykou se ohání

Jen bůh na ně shlíží
na lidi, jež se modlí
aby sejmul jejich tíži
na níž se všichni shodli

Na úhoru se stáda pasou
teprv, při západu na poli,
potkali se lidé s chasou
jak nahání krávy a voly
Autor Petr27, 29.07.2020
Přečteno 208x
Tipy 3
Poslední tipující: Emily Říhová, Donne, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Možná tam vidím metaforu která tam není, ale mě to bavilo

30.07.2020 08:11:03 | petrzal

Díky :)

30.07.2020 20:07:57 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí