Vzpomínka

Vzpomínka

Anotace: Vzpomínky se vždy vracejí, ať ty dobré nebo ty špatné...záleží na tom, jak s tím dokážeme naložit...

Lehce schoulená,
V klubíčku hřejivém,
Láska schválená,
Na poli neživém.

Doufal jsi v kleče,
V samotnou naději,
Čas se však vleče,
Uteče raději.

Zase sám a smuten,
V trnitém bodláčí,
Přetažen prutem,
Tvá láska nestačí.

Tvé oči prázdné,
Rty vyschlé a šedé,
Myšlenky jsou zrádné,
Tváře máš bledé.

Vidíš ty obrazy?
To vzpomínky minulosti,
Tvé něžné dotazy,
Co vedou k zlosti.

To ona před tebou stojí,
Je to jako kdysi,
Co rány tvé hojí,
Když máš zavřené oči.

Neotevíráš je, abys ještě chvíli,
Princeznu i s dcerkou viděl,
Dvě přenádherné víly,
Proč máš jiný úděl.

Nebreč a nenaříkej, prosí,
Ty nemlčíš, ale ona ano,
Zatím se ti oči rosí,
Zase zůstaneš samo.

Otevřeš oči a vzpomínka je pryč,
Prázdná náruč, smutné srdce,
Život na tebe vzal pořádný lynč,
Láska, ta chutná trpce…
Autor o3_gambit, 05.08.2020
Přečteno 174x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Emily Říhová, Tomcat, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zde je téma jasné a jak kousnutí do hořko-mléčné čokolády. Všiml jsem si, jak máš báseň vzorně provázanou. Pěkná práce a líbí se mi.

05.08.2020 19:32:10 | šerý

Moc Děkuji:-)

06.08.2020 09:48:00 | o3_gambit

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí