Stratený ťah

Stratený ťah

Neznášam to, že sa vraciam k tebe
K dávno už partii odohratej
Neznášam pocit, čo nevymizol,
Čo nevedie po ceste správnej.
Ale je to naozaj až také nemožné?

Karty už boli rozhodené
Víťazstvo na dosah ruky
A potom si sa pridal do hry.
Zrazu stúpli moje nároky
Pretože si ich určoval ty
A ťažko sa iný im vyrovnal
Čo hľadal by si aké cesty.

Po chvíli to vzdal.
Vzdal a prestal bežať
Za cieľom čo si zvolil.
Teda bol to jeho cieľ?
Vlastne ani neviem.
Len sa zase utápam v prázdne
Kde jeden si nikdy nevyvolil
A druhý by miesto zaujmúť nemohol
Keď ťažobu hodnôt ľahostajne odvrhol.

Povedz mi, kedy skončí
Neustály kolotoč odchodov?
Kedy už konečne sa niečo rozhodne
Bez námietok
a bočných východov?
Autor Guldrun, 20.08.2020
Přečteno 167x
Tipy 16
Poslední tipující: Akrij8, přema, Tomcat, mkinka, Vivien, Dávid, Básník Karel, Emily Říhová, Frr, Iva Husárková, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ďakujem za zastavenie všetkým.:)

06.10.2020 22:58:41 | Guldrun

Na některé otázky těžko hledáme odpověď.Ale myslím si, že vše má svůj čas.
Krásně jsi to napsala...

06.10.2020 22:54:58 | Jaruška

To je otázka na ktorú nejeden pútnik hľadá odpoveď.. ale verím tomu, že ju nájde :) niekde na vrchole hory pred východom slnka :)

29.08.2020 20:25:53 | Dávid

Krásný jazyk, když se slušně použije :)

20.08.2020 10:21:39 | Crazymike

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí