Slunce, hvězda velká

Slunce, hvězda velká

Anotace: O velikosti slunce

Sbírka: Písničky z domova

Slunce naše hvězda velká
že lidé malými jsou tvory
jako na květu letící včelka
jež míjí pěkně vzrostlé bory

Země, jako písečná zrna
oproti slunci, jež jako val
na němž vře rudá skvrna
a přesto svítí lidem dál

Slunce, pro vesmír vzorem
celý den zdá se tak mocné
dokud nezmizí za obzorem
zatím pálí, jak je to možné
Autor Petr27, 05.09.2020
Přečteno 205x
Tipy 3
Poslední tipující: Emily Říhová, jenommarie
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí