Dnešek o zítřku

Dnešek o zítřku

Naděžda kouká na mě z natržený fotky,

v láhvi se krčí ještě poslední hlt vodky,

S Voloďou pomžourávám do paprsků jitra,

každý z nás ví, že zítra nemusí být zítra.

 

Jazykem slíznu vločku z rozpraskaných retů,

mezi ně vložím ubalenou cigaretu,

zahnat ten divný pocit, co se dere z nitra,

že dnes je dnes a zítra nemusí být zítra.

 

Vajgl se vznesl jako bratr od světlušky,

je cítit olej mojí nové strojní pušky,

dělat si naději není věc příliš chytrá,

že dnes je dnes to víme, bude ale zítra?

 

Náhle se ozve jedno táhlé zapískání,

posunout přilbu a vzít pušku do svých dlaní,

kupředu, vpřed! nám velí ňákej panák z vnitra,

a dnešek napoví, zda bude taky zítra.

Autor praetorian, 15.09.2020
Přečteno 188x
Tipy 16
Poslední tipující: Emily Říhová, Akrij8, Frr, Psavec, Jeněcovevzduchukrásného, jenommarie, Dreamy, šerý, mkinka, Tomcat, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dekuju devcata, smutna valecna a vic se libi holkam, zvlastni... este jednou dekuju

15.09.2020 21:18:23 | praetorian

Hodně podařený dílko;) *ST

15.09.2020 16:21:08 | jenommarie

Už jsem ti napsala, že se mi tvá dnešní líbí? Fakt ne? Ne sem?
Já popleta. Je smutno-pěkná.:-)

15.09.2020 12:41:56 | Dreamy

Pěkná práce* Obsahem by, i do zajímavé prozaické miniatury.

15.09.2020 12:28:13 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí