Aha (D)efekt

Aha (D)efekt

Anotace: To člověk takhle jde a zjistí, že je všechno úplně jinak, než si myslel...

Dnes jsem se cítil jako Archimédes v kádi
Zvednuv oči
k důvěrně známé zeleni ševelících korun
jsem s hlasitým "aha" zjistil
že alej, kterou léta zní synkopy mých podpatků
nelemují olše, ale osiky!
Osiky a jejich nažloutlé fáborky
co plaše mávají na pozdrav ledovému nebi!
 
A pak mě na srdce políbil strach!
Co když můj šedavý stín
který ochotně přebarvuje asfalt přede mnou
nejsem ani trochu já?
Co když obličej, který se vznáší v kaluži
- pokryté hnědnoucími květy
jejichž blizny páchnou smrtí -
Co když ten obličej, jenž se unaveně kýve na hladině
je tváří jiného muže?
Autor Herjann Skald Vargstjern, 25.09.2020
Přečteno 201x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, jenommarie, Frr, šerý, ARNOKULT, Rozmarýna
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zvláštní. Smekám!

25.09.2020 23:34:41 | ARNOKULT

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí