Noviny

Noviny

 

                         NOVINY

 

 

 Ráno čítaš v dennej tlači

 čo sa deje vo svete,

 dobro či zlo, nech sa páči,

 o všetkom sa dozviete.

 

 Prvá strana zaujme,

 o škandále sa v nej píše,

 s kšeftármi sa radujme,

 veď sme členmi tejto ríše.

 

 Dole zmienka o roztržke,

 keď poslanci sa hádali,

 jeden dostal zas po držke,

 ostatní s ním plakali.

 

 Ďalší článok o pilieroch,

 čo v starobe ťa zaistia,

 dostaneš len po halieroch,

 o výhodách ťa uistia.

 

 Ďalej fotka utečenca,

 čo zachránil si holý život,

 márne hľadá dobrodinca,

 za domovom mu je clivo.

 

 A rebríček boháčov,

 smejú sa nám do tváre,

 strieda smútok naháčov,

 čo roky žijú na mále.

 

 Ešte kurzom samochvály

 minister nás ohúri,

 ako sa nám dobre darí,

 nič nás už viac nesúri.

 

 Dozvieš sa o dotáciách,

 dnes vláda štedro rozdáva,

 sní o veľkých ováciách,

 mocným sa to pozdáva.

 

 Bankám zase stúpol zisk,

 od šťastia si medlia dlane,

 vraj pôžičky nie sú risk,

 no úrok riadny platíš za ne.

 

 Buduje sa roky obchvat,

 čo doprave pomôže,

 z čakania už máme záchvat,

 prv nás infarkt premôže.

 

 Minister o prieťahoch,

 čo prácu súdov blokujú,

 polícia o záťahoch,

 nech zlodeji sa pakujú.

 

 Rokovanie v Bruseli

 premiérov zas zajtra čaká,

 jednajú o prúseri,

 zlé svedomie všetkých ľaká.

 

 A na záver dobrá správa,

 pre každého prospešná,

 že naša vláda ľavo - pravá,

 je tak veľmi úspešná.

 

 Vzadu sa nám Hamšík škerí,

 že odohral ťažký zápas,

 z fotky na nás zuby cerí,

 je on veru riadny úkaz.

 

 Po čítaní sa zas divíš,

 čo sa to v tom svete deje,

 keď to všetko denne vidíš,

 ťažko sa ti na tom smeje.

 

 

Autor Peter35, 12.11.2020
Přečteno 156x
Tipy 9
Poslední tipující: šerý, Psavec, jenommarie, Emily Říhová, Donne, Frr, ARNOKULT
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Noviny. No viny?
Hamletova parafráze "Číst, či nečíst?"
Nedávno mě na internetu ohromila zpráva, že Anglická královna nerada nosí na nohou pantofle a M. Gibsonon, vůbec nejí brambory. Po tom šoku má člověk usnout?

12.11.2020 15:25:34 | šerý

Hi-hi. To sú práve tie šokujúce informácie, z ktorých je človek celý deň vykoľajený

13.11.2020 05:57:39 | Peter35

Radši ani nečíst denní tisk
pro zdraví je to velký risk...

12.11.2020 13:56:16 | Emily Říhová

Máš úplnú pravdu. Hrôza, čo sa to denne deje vo svete a ešte k tomu v 21.storočí,...

12.11.2020 14:23:19 | Peter35

Ono se pořád něco dělo i dřív, jen jsme o všem hned nevěděli, přílišná informovanost bývá spíš ke škodě, obzvlášť ta negativní...

12.11.2020 15:20:19 | Emily Říhová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí