*-*O koláčích....a Meluzíně

*-*O koláčích....a Meluzíně

Anotace: ~~~~~(o!o)~~~~

***********************

~~~~~~~~~
Postavil domek
až na kraji města
zastávka daleko
domů dlouhá cesta
v létě si do kroku zpíval
na podzim ořechy louskal
jak přišla krutá zima
do teplé šály krk zabalí
a doma honem,honem
v kamnech si zatopí.
Pak u nich sedí a čeká
až v kamnech oheň hřeje
vodu na čaj si postaví
do čaje rum si nalije.

Lopatkou uhlí přiloží
své tělo na gauč uloží
v komíně zpívá meluzína
on zívne...a usíná
a brzy pár žhavých uhlíků
v kamnech tiše skomírá
naštěstí ho ze spánku
to krákání vran probírá
pomalu vstane
pod gaučem hledá papuče
nenašel
bosky jde do kuchyně
na stole teplé koláče
děkuje meluzíně
ta se snad smíchem rozpláče.

Ale ne,
vymýšlel to jak pohádku
o domku,kamnech,kruté zimě
o koláčích....a Meluzíně
v papučích.
~~~~~~~~~

***********

Autor Květka Š., 17.11.2020
Přečteno 121x
Tipy 11
Poslední tipující: J's .., Emily Říhová, Jeněcovevzduchukrásného, Psavec, enigman, jenommarie, Marten
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Z teploučka a s koláči
..jinak se ven dívá.
Ať si zima skotačí
i divá Meluzína.*ST ;)
Tělíčko a pohoda..to je tvoje heslo.
Krásně jsi jej podala milá Květuško. ** Opatruj se

17.11.2020 16:03:25 | jenommarie

...a já děkuji...

18.11.2020 14:41:57 | Květka Š.

:);)

18.11.2020 17:39:20 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí