Chléb života

Chléb života

Anotace: Balada o životě starého chleba

Sbírka: Kříž a jablko

Okoravělý chléb na němž víří
zelené kruhy prorůstající plísně
která s hrotem nože se smíří
ačkoliv svírá jí ostrý pocit tísně

Jako nebožtíci v rakvích
chléb prošel žhavým ohněm
kde rychle vzplanul, jak vích
ačkoliv do pece sáhli po něm

Mouchy sedí na futru dveří
než zelenou plíseň objeví
souhvězdí much, jak se šeří
okoraný chléb třikrát kol obleti
Autor Petr27, 17.11.2020
Přečteno 181x
Tipy 5
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, šerý, jenommarie
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí