Stín

Stín

Stín

 

Vracel se stín z temných toulek;

odraz kalných světel.

Spadl na dno. Vratká koule

vraždou myslí, světe!

 

Hlemýždí se slepý Prahou.

Slepý ve dne – v noci.

Slepý s vášní (pro strach) nahou.

Slepý, maje oči.

 

Visel na zdi – vedle zvíře.

Připadal si vážný.

A chtěl hledět trochu níže,

kde stín není prázdný.

 

Zvíře živé je i němé.

Zvíře v šatech lidí.

Zvíře, jehož nové sémě

vesele se vidí.

 

...bylo tu však něco těžkého co drtí

smutek stesk a úzkost z života i smrti...

Autor Xardas, 19.11.2020
Přečteno 133x
Tipy 1
Poslední tipující: Emily Říhová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"..bylo tu však něco těžkého co drtí
úzkost a strach z života i smrti..." -
Z NEZVALOVY SLAVNÉ BÁSNĚ EDIZON!!!

19.11.2020 14:31:01 | Frr

Ano, přesně tak, já ji mám rád. :)

19.11.2020 16:26:25 | Xardas

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí