Touha

Touha

Touha

 

Spánek touhy probudil se s nářkem

k nevolnictví.

Hleděl, ale neviděl nic z dálek,

 

jež si vysnil. Prázdnem k netouze hnán,

touží hříchstvím

milovat sen, i když nepožehnán.

 

Ale koule hudby tíží tolik

radost z ticha.

Z kterého se spánek touhy zrodil.

 

Mluvil ve tmě s limbem, přesto mlčel;

jako kniha,

v které příběh ztratil – ztratil účel.

Autor Xardas, 28.11.2020
Přečteno 201x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, ARNOKULT, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Inspirace napsala:

Spánek tiší touhu dálek
v zaslepeném nevolnictví
šedi dnů, kde ze tmy nářek
je ozvěnou kořistnictví.

28.11.2020 13:39:17 | ARNOKULT

Pěkný. :)

28.11.2020 16:04:12 | Xardas

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí