Advent

Advent

 

 

 

                         ADVENT

 

 

 Vždy keď zima jeseň strieda,

 čas adventný pred nami,

 slnka lúčov vonku bieda,

 rok pomaly za nami.

 

 Na advent sa každý teší,

 veď sa blížia Vianoce,

 a keď k tomu ešte sneží,

 sneh sa v splne trbliece.

 

 Na vianočných trhoch spolu 

 stretajú sa starí známi,

 s dobrotami sadnú k stolu,

 vítaný si medzi nami.

 

 Strom vianočný na námestí

 majestátne pôsobí,

 koľko ozdôb sa naň zmestí,

 veľkoleposť znásobí.

 

 Srdcia ľuďom jaksi mäknú,

 sme si k sebe zrazu bližší,

 stránku všetkých vidieť peknú,

 dokážeme byť aj milší.

 

 Každá duša pookreje 

 v pokore a rozjímaní,

 láska srdcia poohreje 

 v predvianočnom ponímaní.

 

 Žiadne spory, žiadne hádky,

 netrápi nás žiaden svár,

 nastávajú krásne sviatky,

 ukážeme ľudskú tvár.

 

 V ušiach znejú koledy,

 vkráda sa k nám pohoda,

 v svete zrazu niet biedy,

 na Vianoce nie náhoda.

 

 Srdcia naše otvárame,

 aj trináste komnaty,

 zlo na dobro pretvárame,

 na lásku sme bohatí.

 

 Vľúdne slovko kde-tu začuť,

 nimi sa dnes nešetrí,

 pekné vinše vôkol počuť,

 vznášajú sa v povetrí.

 

 A tá radosť v detských očiach,

 to túžobné čakanie,

 rôzne prosby sa v nich zračia,

 aj úprimné pokánie.

 

 Tak si splňme túžby naše,

 verme všetci v lepší svet,

 viera naša dnes nám káže,

 že lepšej cesty veru niet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor Peter35, 03.12.2020
Přečteno 156x
Tipy 5
Poslední tipující: Emily Říhová, Psavec, mkinka, Bunney
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Máš pravdu, veď inak by nám zovšednel.

18.12.2020 16:19:55 | Peter35

Krásný adventní čas... :)

13.12.2020 14:42:18 | Emily Říhová

Opakujúci sa žiaľ len raz ročne

16.12.2020 05:48:39 | Peter35

To abychom si ho víc vážili a užili ;)

16.12.2020 08:13:56 | Emily Říhová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí